Storseger för Elfsborg borta mot Djurgården

Serieledanden IF Elfsborg visade upp sig från sin bästa sida när man bortabesegrade Djurgården med 4–0 under lördagen.

Djurgården – IF Elfsborg: 0–4
Elfsborg fick en drömstart på bortamatchen mot tabellfyran Djurgården då Alexander Bernhardsson slog in 1–0 från nära håll redan i den tredje spelminuten. Jeppe Okkels hade spelat fram till första målet och satte sedan 2–0 på straff och 3–0 från nära håll efter ett inspirerat passningsspel från gästerna. Sveinn Gudjohnsen slog in spiken i kistan med sitt 4–0-mål i den 66:e minuten efter att Ema Boateng påpassligt vunnit bollen högt i planen för Elfsborg, som nu har 15 raka matcher utan förlust i Allsvenskan 2023.

IFK Värnamo – BK Häcken: 1–0
Lördagskvällens möte mellan IFK Värnamo och BK Häcken såg ut att gå mot 0–0 och delad pott när hemmalaget slog till med ett vass anfall i den 91:a minuten. Hampus Näsström slängde sig fram och i glidtacklingsposition skickade han fram en boll som Simon Thern kunde nicka in i nät – mittfältarens första allsvenska mål för moderklubben IFK.