Storseger för Häcken i cuppremiären

Tre mål på fem minuter i mitten av den andra halvleken hjälpte BK Häcken till en 5–0-seger mot Jönköpings Södra när Svenska Cupens gruppspel drog igång under lördagen.

BK Häcken fick en flygande start på gruppspelet i Svenska Cupen. Hemma mot Superettan-laget Jönköpings Södra gav Mikkel Rygaard de svenska mästarna ledningen redan i den tredje minuten. I mitten av den andra halvleken följde sedan tre mål på fem minuter för hemmalaget. Simon Gustafson, Momodou Lamin Sonko och Erik Hovland förde upp Häcken i en 4–0-ledning innan Benie Traoré, som missade hela förra allsvenska säsongen med ett benbrott, satte spiken i kistan med sitt 5–0-mål.

I grupp 1 tog även Halmstads BK en seger i öppningsomgången då man bortabesegrade FC Trollhättan med 1–0. Nyförvärvet Benjamin Hjertstrand blev matchvinnare för HBK.

Varbergs BoIS tog ett tidigt kommando i grupp 5 då man vann med 1–0 hemma mot Östersunds FK. Eliton Juniors mål i den 59:e minuten blev matchens enda, och BoIS har därmed redan ett försprång ned till AIK och Västerås SK, som spelade 1–1 på Tele2 Arena. VSK:s Simon Johansson gav Superettan-laget ledningen innan Omar Faraj kvitterade för AIK.

En match i grupp 4 spelades också under lördagen. Uppstickaren Onsala BK kunde inte hejda Helsingborgs IF på hemmaplan, utan HIF vann med klara 5–0 i en grupp där även Kalmar FF och Trelleborgs FF ingår.