Storsegrar för MFF och Elfsborg

Malmö FF och Elfsborg vann sina matcher och är etta respektive tvåa i den allsvenska tabellen just nu.

Degerfors IF – Malmö FF 0-5
Efter en dryg kvarts spel drog Antonio Colak till och via en Degerforsback gick bollen i mål. På tilläggstid i den första halvleken slog Anders Christiansen en delikat passning i djupet mot Adi Nalic. Seat Sabetkar var förstpå bollen, slog den på Adi Nalic, men hade oturen att se den segla över egen målvakt.

I starten av den andra halvleken var gästerna skoningslösa. Anders Christiansen satte trean innan Veljko Birmancevic gjorde två snabba. Tre mål på fyra minuter och segern var givetvis säkrad.

Resultatet stod sig tiden ut och MFF toppar fortsatt tabellen i Allsvenskan.

IF Elfsborg – Östersunds FK 3-0
Hemmalaget gjorde en solid insats och var ett steg större än ÖFK i den här matchen. Robert Gojani tog en djupledslöpning, fick en perfekt passning serverad av Leo Väisänen och satte sitt första allsvenska mål i gulsvart. I den andra halvleken tog Jeppe Okkels hjälp av en ÖFK-försvarare när han satte tvåan. Ännu mer hjälp tog Maudo Jarjue när hans nick på tilläggstid var på väg utanför, men studsade på en ÖFK-back och till 3-0 för Elfsborg.