Nyheter

Chevron
”Stort att spela en final”

”Stort att spela en final”

Både Djurgårdens IF och Malmö FF har några tunga omgångar i Allsvenskan bakom sig. På torsdagen kan dock trenden brytas – då lagen möts i finalen av Svenska cupen. För Djurgården skulle en seger innebära den första titeln sedan 2005.
– Det vore extremt stort att ta den här titeln, säger Djurgårdens ytterback Felix Beijmo till DIFTV.se

Felix Beijmo anslöt till Djurgården inför säsongen 2017 och har en serievinst i Division 1 norra med Brommapojkarna i ryggsäcken, den skulle dock inte kunna mäta sig med en vinst i Svenska cupen med Djurgården.

– Det känns väldigt stort att få spela final. Det är min första chans på en stor titel i Sverige och i min karriär så jag är extremt taggad, säger Beijmo i en intervju med DIFTV.se, Djurgårdens egna webb-TV-kanal.

Cupfinalens spelplats lottades på den allsvenska upptaktsträffen och lotten föll på Tele2 Arena, vilket innebär att Djurgården får ta emot Malmö FF på sin hemmaplan. Senast de gjorde det var i omgång fyra av årets allsvenska, då vann hemmalaget med 3-0. När lagen sedan möttes på Stadion i Malmö i den framflyttade 16:e omgången så vann MFF med 1-0.

– Att möta Malmö på hemmaplan tror jag passar oss bra. Det kommer bli en intensiv match med mycket duellspel och en hel del fart och ytor. Jag hoppas att vi kan få till många målchanser och stänga till bakåt. Då vinner vi matchen, säger Beijmo.

Finalen i Svenska cupen blåses igång kl. 15.00 på den röda torsdagen. Cirka två timmar senare hoppas Felix Beijmo att han bidragit till att ha bärgat den där titeln som Djurgårdens supportrar suktar så efter.

– Jag vill verkligen ta den här titeln, både för min egen skull men även för klubben och laget. Vi har gjort en bra säsong i Svenska cupen och ska se till att avsluta den med en vinst.

Se hela intervjun på DIFTV.se.