Storvinst för BP i första kvalmatchen

Med den största vinsten för ett bortalag i allsvensk kvalhistoria i fredagens möte med Utsikten har BP tagit kommando över kvalet. 7-0 blev resultatet på Bravida Arena.

Utsiktens BK – BP 0-7

På Bravida Arena blev BP historiska med den, efter en ordentlig målfest, största vinsten någonsin för ett bortalag i allsvensk kvalhistoria. För ett kort, kort, ögonblick såg det ut som att det var hemmalaget som var hetast när de öppnade med en vass målchans i matchens andra minut. Men bara minuten svarade BP efter ett bolltapp i Kikens backlinje och öppnade matchens målskytte genom Nikola Vasic som hittade nätet. Därefter följde Ludvig Fritzon upp med mål nummer två, Nikola Vasic var framme igen och gjorde trean i minut 28 och innan halvleken blåstes av för halvtidsvila hade även Alex Timossi Andersson hittat nät och utökat gästernas ledning till 4-0. Utsikten gick ut i andra halvlek och valde att gå för mål istället för att spika igen bakåt och det straffades man för. Vasic fullbordade sin hattrick och inhopparen Alexander Johansson hann göra två baljor innan klockan nådde nittio minuter. Förlusten innebär att BP minst sagt har tagit ett stabilt grepp om det allsvenska kontraktet inför 2024.

Returmötet spelas på måndag, 27/11, 19.00 på Grimsta IP.