Storvinst för Sirius i bottenmöte

I bottenmöten mellan IK Sirius och Varbergs BoIS vann Sirius med hela 7-0. På Gamla Ullevi plockade Blåvitt ytterligare en trepoängare och på Tele2 Arena besegrade IFK Värnamo Djurgården.

IK Sirius – Varbergs BoIS 7-0

Inför matchen skiljde det sex poäng mellan tabelljumbon Varberg och nästjumbon Sirius. Men i målprotokollet efter dagens viktiga bottenmöte skulle det skilja mer än så. Redan i den åttonde minuten inledde Tashreeq Matthews målskyttet och därefter följde ytterligare fyra mål under första halvleken. Två av dem gjordes av Joakim Persson medan Melker Heier och Wessam Abou Ali också skrev in sig i målprotokollet. I andra halvlek drogs tempot ner något men Sirius skulle utöka sin ledning ytterlige. Matchens sista mål kom i den 89:e minuten då Joakim Persson fullbordade sin hattrick. Viktiga poäng, och mål, till Sirius i en tight kamp runt de negativa strecken där man efter lördagens match klättrat upp på en trettondeplats.

IFK Göteborg – BP 1-0

Ett formstarkt Blåvitt gick segrande ur dagens möte med BP och har därmed bara tappat två poäng på sex omgångar. Matchen inleddes med ett högt tempo från hemmalaget och hög energi. Efter en målllös första halvlek kom BP ut i den andra snäppet vassare. Men när matchen stod och vägde något blåste domaren straff till Blåvitt. Arbnor Mucolli stegade fram och satte ledningsmålet och gjorde därmed sitt femte mål på fem matcher. Med tre poäng går Blåvitt om BP i tabellen och fortsätter klättra uppåt.

Djurgården – IFK Värnamo 1-2

Gästerna Värnamo rivstartade matchen på Tele2 Arena när Ajdin Zeljkovic hittade nät redan i minut fem. Resterande av första halvlek försökte Djurgården spela sig fram men nådde aldrig fram. Andra halvleken drog igång med ett Djurgården i högt tempo och hög energi som tryckte på ordentligt för en kvittering och utdelningen kom redan i halvlekens första minut. Men när ledningsmålet inte kom för hemmlaget lyckades istället Värnamo lyckades bryta sig loss och spela sig ur. I den 69:e minuten blev Zeljkovic tvåmålsskytt och matchvinnare när han återigen gjorde ledningsmålet för Värnamo. Smålänningarna kunde sedan hålla undan till domaren blåste av matchen och tog därmed sin första vinst någonsin mot Djurgården. Medan Värnamo klättrar uppåt i tabellen tappar Djurgården viktiga poäng i kampen om topplaceringarna.