Nyheter

Chevron
Straffar avgjorde när Mjällby AIF och Djurgården tog sig semifinal

Straffar avgjorde när Mjällby AIF och Djurgården tog sig semifinal

Mjällby AIF besegrade Kalmar FF och Djurgården hemmavann mot Malmö FF. Båda matcherna avgjordes efter straffsparkar.

Söndagens första kvartsfinal utspelade sig på Gasten IP där Kalmar FF tog emot Mjällby AIF. Efter 90 mållösa minuter – och därefter två mållösa förlängningskvartar – var det straffar som skulle få avgöra det här mötet.

Lagen satte inledningsvis var sin straff innan det i omgång två kom ett mål från Kalmars sida – men en miss från Mjällby. Lagen satte därefter straff efter straff innan gästernas Noel Törnqvist i den femte straffomgången räddade. I den nästkommande rundan missade Kalmar på nytt innan Ivan Kricak sköt in det vinnande målet för Mjällby AIF – som därmed är semifinalklart.

Senare på eftermiddagen ställdes Djurgården mot Malmö FF hemma i Stockholm. Där var det Malmö som öppnade piggast och Anders Christiansen satte dit ledningsmålet i den tionde minuten. Det målet såg ut att bli matchens enda – men i den 86:e minuten kvitterade hemmalagets Elias Andersson och tog matchen till förlängning. Där skulle Anders Christiansen åter igen kliva fram och fem minuter från slutet slog han till med ett 1–2-mål och såg alltså ännu en gång ut att ha avgjort. Men med bara sekunder kvar att spela kvitterade Hampus Finndell och matchen togs till straffar.

Djurgården inledde med ett straffmål varpå Malmö FF missade sin. Därefter gick alla straffar i mål och därmed stod det klart att Djurgården segrade – och nu väntar semifinal.