Nyheter

Chevron
Straffmiss när AIK föll mot Nordsjälland

Straffmiss när AIK föll mot Nordsjälland

AIK var en straff från ett viktigt bortamål och ett bra resultat med sig från bortamatchen mot FC Nordjsälland. Men målvakten Larsen räddade Elyounoussis straff och hemmalaget vann matchen med 1-0. Returmötet spelas på Friends Arena i nästa vecka.

På Right To Dream Park var inramningen den av en stormatch då tusentals AIK:are rest ned till Danmark för att stötta sitt lag. De tillresta fick dock tidigt se hemmasupportrarna jubla.

Efter 10 minuter sågade sig en fin framspelning fram till Magnus Kofod Andersen i den bortre delen av AIK:s straffområde. Andersen fick med sig bollen med fart och kunde snyggt lyfta in bollen högt i målet.

Det målet blev ett startskott på en intensiv match där AIK:s kvitteringsjakt stod i centrum, även om Nordsjälland också skapade ett antal bra chanser till ytterligare mål.

Anfallarna Elyounoussi och Stefanelli letade sig fram till flera fina mållägen men bollen ville inte in för AIK. Som närmast kom man i den andra halvleken.

Efter 50 spelade minuter fick AIK straff och Elyounoussi klev fram för att skjuta. Han la bollen på vänster sida om målvakten, men dit slängde sig också Larsen i hemmamålet som lätt kunde fånga skottet.

Lite mer än 10 minuter senare dök chansen upp igen. Elyounoussi blev listigt framspelade i djupled men ensam med målvakten kunde han inte hitta en lucka att skicka in kvitteringen i. Istället fick både Elyounoussi och AIK lämna planen mållösa.

Returmötet spelas på Friends Arena i nästa vecka.