Strafförlust för Norrköping mot Farense

IFK Norrköping slutar på tredje plats i niolagsturneringen Atlantic Cup efter att man förlorat på straffar mot portugisiska SC Farense.

IFK Norrköping hade chansen att vinna träningsturneringen Atlantic Cup i Portugal när man under onsdagen spelade turneringens sista match mot SC Farense från hemmanationen. Det som såg ut att kunna gå hela vägen slutade dock med förlust för IFK efter straffsparksavgörande.

Peking hade tidigare besegrat österrikiska SV Mattersburg med klara 4-1, men mot Farense hamnade man i underläge i den första halvleken då David Moura slog in en retur fram till 1-0.

Farense hade sedan hela tre ramträffar innan Pontus Almqvist fälldes i portugisernas straffområde och domaren pekade på straffpunkten. Lagkaptenen Lars Krogh Gerson skickade kyligt in 1-1 från elva meter.

Peking fick sedan in vad som såg ut att bli ett segermål på stopptid i den andra halvleken, men Krogh Gersons andra mål för dagen dömdes bort för offside.

Istället gick matchen till straffar, där oturen fortsatte att grina Krogh Gerson i ansiktet då han blev en av tre IFK-spelare som missade, vilket bäddade för en komfortabel Farense-seger i straff-avgörandet.