Nyheter

Chevron
Sundsvall värvar Eddahri – lånar ut Morsay

Sundsvall värvar Eddahri – lånar ut Morsay

GIF Sundsvall sänder offensive mittfältaren Jonathan Morsay på lån till IK Brage då man gjort klart med Omar Eddahri, senast i Djurgården.
– Omar är precis den spelartyp vi sökt efter, säger Giffarnas sportchef Urban Hagblom.

GIF Sundsvall presenterar sin ”Mr. X” – den kvalitetsspelare man velat stärka truppen med inför den kommande säsongen; 28 årige Omar Eddahri har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Det känns fantastiskt bra. Omar är precis den spelartyp vi sökt efter och det är en väldigt fint kille, säger sportchefen Urban Hagblom till klubbens webbsida, och utvecklar:

– Vi har sökt en offensiv spelare som ska passa in i vårt spelsätt och där har Omar alla egenskaper som vi har sökt efter. Jag är övertygad om att det här kommer att bli jättebra för GIF Sundsvall och Omar.

Omar Eddahri kommer senast från ett halvår i Djurgården och har innan dess bland annat varit framgångsrik i AFC Eskilstuna.

En offensiv spelare in för Giffarna, men också en ut. Under onsdagen meddelade klubben även att unge Jonathan Morsay kommer att spendera 2019 på lån i Superettan-laget IK Brage.

– Morre är en otroligt stor talang och vi tror mycket på honom. För honom är det dock viktigt att han får matchträning och kontinuerlig speltid, och därför blir det här en jättebra lösning både för honom och GIF Sundsvall, säger Hagblom till gifsundsvall.se.

Foto: bildbyrån