Nyheter

Chevron
Sundsvall värvar Pa Konate

Sundsvall värvar Pa Konate

Vänsterbacken Pa Konate är tillbaka i svensk fotboll. Under onsdagen skrev 24-åringen på ett ettårskontrakt med GIF Sundsvall.
– Vi har fått det vi har sökt, säger Giffarnas sportchef Urban Hagblom.

GIF Sundsvall förlängde kontraktet med högerbreddaren Jonathan Tamimi under vintern. Nu har man värvat in en spelare som är tänkt att ta hand om andra kanten; Pa Konate ansluter efter att har brutit kontraktet med italienska SPAL från Ferrara. Sundsvall presenterar värvningen på sin webbsida.

– Vi har fått det vi har sökt utifrån de kvaliteterna vi önskar för att få rätt balans i vår spelartrupp. Det har vi fått och det var det bästa tänkbara för vår del, säger sportchefen Urban Hagblom till fotbollskanalen.se.

Pa Konate fick sin fotbollsutbildning i Malmö FF och vann tre SM-guld med klubben innan han lämnade för italienska högstaligalaget SPAL 2017. Efter att bland annat ha varit utlånad till FC Cincinnati i USA bröt Konate nyss kontraktet med SPAL. 

Hagblom tror att Konates ankomst till NP3 Arena kommer att gynna både spelaren själv och klubben.

– Vi har gjort allt vi kan för att presentera miljön uppe i Sundsvall och hur hans fortsatta utvecklingsmiljö kan vara utifrån det tränarteam och den fotboll vi vill spela, och det är väl det som har fallit honom i smaken. Vi utvecklar våra spelare, säger Hagblom.

Foto: bildbyrån