Svenska EL-lagen utslagna

BK Häcken, AIK och Djurgården åkte under torsdagen ut i den andra kvalomgången till Europa League.

BK Häcken hade ett väldigt svårt utgångsläge inför returen mot RB Leipzig. Det tyska topplaget hade vunnit med 4-0 förra veckan, och de tog även ledningen på Bravida Arena ikväll då Massimo Brunos välplacerade låga avslut hittade in vid den högra stolpen i inledningen av den andra halvleken.

Häcken behövde där och då göra sex mål för att gå vidare. Man gjorde ett, välförtjänt. Daleho Irandust var kylig då han på en passning snett inåt bakåt bara vinklade in 1-1 med vänsterfoten i den 85:e minuten. Totalresultatet blev dock 5-1 till RB Leipzig.

AIK hade otur som kom ifrån första mötet med danska FC Nordsjälland med en 1-0-förlust. Man hade bränt flera bra lägen, inklusive en straff, i bortamötet, och på Tele2 Arena ikväll ville det sig inte heller för Gnaget.

I den 29:e minuten frispelades Andreas Olsen av Mikkel Damsgaard, och Olsens distinkta låga avslut hittade in mellan benen på Oscar Linnér i AIK-kassen – ett mål som skulle visa sig bli matchens enda.

Djurgården var det svenska lag som var närmast att avancera till nästa runda. Efter 1-1 på hemmaplan lyckades Aliou Badji med ett sent klackmål ordna 1-1 även i returen mot FC Mariupol, ett resultat som tog matchen till förlängning.

Väl där fick ukrainarna straff tidigt i den första förlängningskvarten, och Ruslan Fomin såg Andreas Isaksson dyka till vänster medan han själv slog in straffen till höger

Djurgården hade ett ypperligt kvitteringsläge i den 105:e minuten, men när Jonas Olsson bara skulle raka in kvitteringen från nära håll efter Badjis stolpnick fastnade avslutet under målvakten Rustam Khudzhamov.