Nyheter

Chevron
Tekie opereras – missar resten av säsongen

Tekie opereras – missar resten av säsongen

Östersunds FK:s mittfältare Tesfaldet Tekie missar resten av säsongen 2018 då en efterhängsen skada kräver operation.
– Vi måste göra det nu och spara så mycket tid som möjligt, säger tränaren Ian Burchnall.

Tesfaldet Tekie har missat de senaste matcherna i Allsvenskan med en skada. Nu står det klart att det är färdigspelat för mittfältaren för i år då en operation krävs för att komma till bukt med problemen.

– Det är inte optimalt för oss. Men han har inte inte haft de framstegen som vi velat i rehaben. Och även fått en motgång i skadan, så vi måste göra det nu och spara så mycket tid som möjligt, säger tränaren Ian Burchnall enligt ÖP.

– Han är besviken just nu för att han missar resten av säsongen. Operationen kommer ske på fredag. Sedan börjar han att rehaba inför nästa säsong.

Tekie är på lån i Östersund fram till nästa sommar från belgiska Gent, dit han värvades efter att ha slagit igenom i IFK Norrköping som tonåring.

Medan mittfältaren, som gjort ett mål och tre assist på 15 matcher den här säsongen, får ställa om siktet till 2019 finns det andra spelare i laget som är tillbaka från skador nu.

– Sellars och Amin är tillbaka för fullt och Mukiibi är nära att kunna medverka mot Häcken på söndag, konstaterar Ian Burchnall.