Thern låg bakom Pekings premiärseger

Simon Thern spelade fram till båda målen när IFK Norrköping besegrade Kalmar FF med 2-1 i den allsvenska premiären.

IFK Norrköping rivstartade i premiären på Östgötaporten mot gästande Kalmar FF. Två dagar efter att han presenterats som klubbens senaste nyförvärv gjorde Sead Haksabanovic 1-0 för Peking. Redan innan fem minuter var spelade tog han emot en passning från Simon Thern, dribblade sig förbi ett par försvarare och tryckte in 1-0. Men farten kom av sig inför de publiklösa läktarna och Kalmar jobbade sig in i matchen.

I den 38:e minuten kom också smålänningarnas kvittering. Romario slog en frispark som via muren letade sig in bakom Isak Pettersson i Norrköpingsmålet.

Tio minuter in i den andra halvleken lyfte Simon Therm in ett inlägg från högerkanten. Christoffer Nyman mötte bollen och stötte in 2-1 för Peking.

På tilläggstid var Kalmar FF nära att kvittera, men Isak Pettersson fredade sitt mål och Norrköping fick fira tre poäng.