Tillbakapressat Peking vann på straffar

IFK Norrköping spelar just nu Atlantic Cup i Portugal. Efter den inledande förlusten mot Bröndby blev det idag mållöst mot FC Köpenhamn. Isak Petterson räddade sedan tre straffar i straffläggningen och såg till att Peking vann matchen.

Det var danska FCK som inledde starkast, men Isak Pettersson i IFK Norrköpings mål stod emot bra och motade det som skapades framför honom.

Under det första 45 minuterna var det IFK Norrköping som var närmast att ta ledningen. Sead haksabanovic och Christoffer Nyman var närmast att spräcka nollan.

I den andra halvleken tog danskarna över och tryckte tillbaka IFK. Heroiskt försvarsspel och starkt målvaktsspel från Pettersson såg dock till att 0-0 stod sig matchen ut.

Straffar fick avgöra och där var Norrköping starkast. Isak Pettersson räddade tre straffar och Peking vann med 3-1 sammanlagt.

Förutom det fina försvars- och målvaktsspelet var det glädjande för Peking att nyförvärvet Jonathan Levi blev inbytt efter drygt 50 minuter. Det blev mest defensivt inriktat spel för mittfältaren, men han visade också tecken på att han kan bli en viktig pjäs i offensiven för Norrköping under den kommande säsongen. Dessutom satte han den lagets första straff i straffavgörandet.

Även Örebro SK var i träningsmatch-farten idag. Det blev förlust med 3-0 mot Viktoria Plzen efter att tjeckerna gjort tre mål i den andra halvleken.