Nyheter

Chevron
Toivio återvänder till Allsvenskan – klar för Häcken

Toivio återvänder till Allsvenskan – klar för Häcken

Mittbacken Joona Toivio har skrivit på för BK Häcken, sex år efter att han senast spelade i Allsvenskan med Djurgården.
– När möjligheten dök upp var det ett enkelt beslut att komma hit, säger 30-åringen.

Efter Juhani Ojala och Kari Arkivuo blir Joona Toivio den tredje finske försvararen i BK Häcken. Mittbacken har skrivit på ett 3,5-årskontrakt med klubben och kommer närmast från en vårsäsong med Termalica Nieciecza i polska högstaligan.

– Det är en bra fotbollsspelare med ledaregenskaper. Han är en stabil mittback på den högsta nivån vi kan vara att jaga. Ojalas skada och Rasmus Lindgrens hjärnskakning väckte oss lite grann att vi behöver titta längre fram. Vi hade ingen mittback på kontrakt efter 2019 idag, säger sportchefen Sonny Karlsson till Häckens webbsida.

Ojala gjorde tre säsonger som ordinarie i Djurgården mellan 2010-2012 innan flytten gick vidare till Molde FK i norska högstaligan. Det senaste halvåret spenderades i Polen, och nu ser Toivio fram emot att fortsätta karriären på Bravida Arena.

– Det känns bra! Hela anläggningen är perfekt. Ser fram emot att flytta hit och få allt på plats. Jag ville ha ett tryggt ställe för min familj och Sverige är väldigt likt Finland. Och jag känner till Häcken sedan jag spelade i Allsvenskan. Så när möjligheten dök upp så var det ganska enkelt att ta beslutet att komma hit, berättar Toivio.

– Självklart vill jag att komma så högt upp i tabellen som möjligt med laget. Men först vill jag bara komma in i truppen och laget, lära känna alla spelare, tränare och de som jobbar runtomkring klubben. Sen vill jag hitta min plats i laget och spela så mycket som möjligt, säger Joona Toivio.

Foto: bkhacken.se