Nyheter

Chevron
Toivonen klar för MFF

Toivonen klar för MFF

Ola Toivonen återvänder hem till Sverige efter mer än ett decennium utomlands.

Efter två år i Melbourne Victory i Australien har Ola Toivonen bestämt sig för att flytta hem till Sverige och Malmö FF.

Toivonen tillhörde den skånska klubben 2006 och 2008 och gjorde 17 mål på 51 matcher innan han lämnade för spel i Nederländerna. Efter fem år där drog han vidare till Frankrike där han spelade i både Stade Rennais FC och Toulouse FC. Efter ett år i Sunderland i Premier League drog han till Australien och under sin tid i Melbourne har det blivit 25 mål på två säsonger.

Värmlandsfödda Ola Toivonen har dessutom varit en viktig pusselbit i det svenska landslaget under lång tid.

Så här säger han till mff.se om att vända hem till Sverige.

– Det har varit en lång väntan, men nu är jag här och det känns jätteroligt att vara tillbaka. Viljan att återvända har funnits där sedan dagen jag lämnade och jag har följt laget noga under mina år utomlands. Klubben har gjort en imponerande resa och jag kommer tillbaka till Skandinaviens bästa klubb.

Han fortsätter:

– Även om mycket har förändrats sedan jag var här senast är jag samma Ola som vill vinna till varje pris. Jag lever för fotbollen, älskar att gå till träningen och att vinna tillsammans med mina lagkamrater. Jag är väldigt motiverad och att vinna ett guld här vore fantastiskt, säger han.

Malmö FF:s sportchef, Daniel Andersson, är givetvis nöjd med att ha fått hem Ola Toivonen till Allsvenskan.

Ola är en väldigt duktig spelare som under sin långa utlandskarriär har samlat på sig mycket erfarenhet från fotbollens toppnivå. Hans utmärkande egenskaper är förstås i offensiven med en fin högerfot som kan göra både mål och assist, men han är också klok i defensiven med sin förmåga att täcka ytor.

– Ola har inte sina rötter i Malmö, men staden och klubben gjorde avtryck på honom under förra sejouren. När vi har haft kontakt genom åren har han alltid uttryckt sitt intresse över att komma tillbaka. Han är oerhört laddad för vad som väntar och det känns jättekul att det är klart, säger Andersson.

FOTO: Bildbyrån