Traoré hattrickhjälte för Häcken

Benie Traoré satte tre mål på en halvlek och bäddade därmed för BK Häckens 3–1-seger hemma mot Hammarby.

BK Häcken – Hammarby: 3–1
Häcken följde upp premiärsegern borta mot IF Elfsborg med att ta en ny trea framför hemmafansen i omgång 2. När Hammarby gästade Bravida Arena kunde Benie Traoré enkelt göra 1–0 tidigt i matchen efter ett misstag av gästernas målvakt Oliver Douvin. Traoré skulle bli matchens store man, i den 16:e minuten vände han bort sin försvarare och placerade kyligt in 2–0, och på stopptid i första halvlek kom hattrickmålet: ett direktavslut från nära håll efter kristoffer Lunds låga inlägg från vänsterkanten. Hammarby jagade mål i den andra halvleken men fick bara ett, då Tesfaldet Tekies långa inlägg gick hela vägen in i nät.

Kalmar FF – IFK Göteborg: 2–0
Hemmapremiär i Kalmar, och det var ett hemmalag som motsvarade publikens förväntningar. Fjolårsfyran tog ledningen i den 32:a minuten då Nahom Girmai Netabay frispelade Simon Skrabb, som behärskat rullade in 1–0 förbi Pontus Dahlberg i gästernas kasse. Dahlberg skadade sig i samband med målet och tvingades utgå, och när Deniz Hümmet på stopptid i den andra halvleken i sin tur rullade in 2–0 för KFF så gjorde han det bakom Adam Ingi Benediktsson i IFK-målet.

IK Sirius – Djurgården: 0–0
Sirius kopplade greppet om mötet med Djurgården i den första halvleken, men när gästerna sedan fick sin målvakt Jacob Widell Zetterström utvisad efter pausvilan så sjönk kvaliteten. Säsongens första allsvenska match på Studenternas slutade mållös.