Nyheter

Chevron
Trawally avgjorde toppmötet på Gamla Ullevi

Trawally avgjorde toppmötet på Gamla Ullevi

Hammarby hänger på i guldstriden efter att ha vunnit med 1–0 borta mot IFK Göteborg under måndagskvällen. Samtidigt så befäste BK Häcken sin plats som tabelletta efter att Mikkel Rygaard avgjort sent hemma mot Mjällby AIF.

IFK Göteborg – Hammarby: 0–1
IFK Göteborgs fina form på senare tid har sett lget klättra i tabellen och fansen flockas till läktarna. När man tog emot Hammarby på måndagskvällen inför ett fullsatt Gamla Ullevi skiljde bara tre poäng mellan lagen i tabellen. Kevin Yakob fick ett gyllene läge att få taket att lyfta i den 32:a minutenb, men hans straffspark räddades av Davor Blazevic i Hammarby-kassen. Istället var det Bajen som knep tre tunga poäng i toppstriden efter en läcker hörnvariant som slutade med att Darijan Bojanic peggade upp för Bubacarr Trawally, som placerade in 1–0 i högra krysset från strax utanför straffområdet i den 77:e minuten.

BK Häcken – Mjällby AIF: 1–0
Häcken håller fast i serieledningen efter en sen hemmaseger mot Mjällby AIF. Med en knapp kvart kvar att spela kunde Mikkel Rygaard kontrollera bollen i straffområdet och skicka in en halvvolley i nät framför hemmafansen. Segern gör att Häcken fortsatt har en poäng ned till tvåan Djurgården, och två ned till Hammarby, i tabellen. 

Foto: Bildbyrån