Tre mål i första halvlek bäddade för Degerfors-seger

Efter fem segerlösa matcher fick Degerfors IF jubla igen när BK Häcken besegrades med 3–1. Söndagen bjöd även på segrar för Djurgården, IF Elfsborg och IFK Norrköping.

Degerfors IF – BK Häcken: 3–0
Degerfors tog en efterlängtad seger hemma mot Häcken under söndagen. Johan Bertilsson satte 1–0 på straffspark, Albelrahman Saidi tryckte in 2–0 från nära håll efter hörna och Victor Edvardsen sköt in 3–0, även det på straff, på stopptid i den första halvleken.

Mjällby AIF – Djurgården: 0–1
Djurgården tar över serieledningen från Malmö FF efter en uddamålsseger borta mot Mjällby AIF. Nicklas Bärkroth nickade in matchens enda mål på ett inlägg från Magnus Eriksson i slutet av den första halvleken.

Hammarby – IF Elfsborg: 0–2
Gästerna var vassast i mötet mellan de Europa Conference League-kvalande lagen Hammarby och Elfsborg. Rasmus Alm prickade in 1–0 i friläge i den 26:e minuten, och i den andra halvleken visade Alexander Bernhardsson prov på både styrka och kyla då han höll undan sin försvarare och placerade in 2–0.

Östersunds FK – IFK Norrköping: 1–2
Isak Bergmann Johannesson löpte in i straffområdet, serverades av Sameul Adegbenro och satte 1–0 för IFK Norrköping i den 26:e minuten borta mot Östersund. Sebastian Karlsson Grach kvitterade för ÖFK med sitt första allsvenska mål i den andra halvleken, men betydligt mer rutinerade Christoffer Nyman avgjorde det hela med en välplacerad nick kort därefter.