Tre storsegrar men två cuputtåg

Djurgården, IF Elfsborg och BK Häcken traskar in i Svenska Cupens gruppspel efter segrar under onsdagskvällen. För Kalmar FF och GIF Sundsvall är dock cupäventyret över för den här gången.

Kvalet till Svenska Cupens gruppspel fortsatte under onsdagen med fem matcher med allsvensk inblandning.

Djurgården gjorde två mål på båda sidor om halvtidsvilan – målskyttar var Jesper Karlström, Marcus Danielson, Edward Chilufya och Jacob Une Larsson – när IF Sylvia besegrades med 4-0 på bortaplan.

IF Elfsborg gjorde alla fyra mål i sin 4-0-seger borta mot Motala AIF i den första halvleken. Emir Bajrami öppnade och stängde målskyttet där, medan Jesper Karlsson trixade in 2-0 och trean placerades in av Arian Kabashi.

Mervan Celik var matchens store man när BK Häcken tog en 5-0-seger borta mot Växjö United. Yttern gjorde nämligen fyra av målen för Häcken, där även Alhassan Kamara noterades för 3-0-målet.

GIF Sundsvall hamnade i underläge borta mot Nyköpings BIS i den andra halvleken, men en replik av David Batanero tog matchen till förlängning. Väl där gav sommarvärvningen David Haro Giffarna ledningen med 2-1, men hemmalaget hann vända på steken under övertiden med ett 2-2-mål i 14:e minuten och ett 3-2-mål i den 118:e, och det blir alltså Nyköping som tar sig vidare till Svenska Cupens gruppspel.

Även Kalmar FF missar gruppspelet efter en 3-1-förlust mot Assyriska IK från Jönköping. Mikael Dyrestam hade kvitterat Assyriskas ledning, men efter att Viktor Agardius visats ut kunde hemmalaget göra två mål och vinna matchen.