Tre svenska klubbar vidare till Play Off

Malmö FF är vidare i Europa League samtidigt som både Djurgården och AIK tog sig till Play Off i Europa Conference League.

Kval till Europa League:

F91 Dudelange – Malmö FF 2-2 (2-5)
Efter en säker 3-0–seger på Stadion i Malmö såg MFF lite tama ut i den första halvleken i Luxemburg. Men det stod 0-0 i paus och i starten av den andra gjorde de regerande svenska mästarna två snabba mål. Först satte Muhamed Buya Turay sitt första mål i den himmelsblå tröjan innan Ola Toivonen gjorde 2-0. Hemmalaget kunde efter det både reducera och kvittera, men MFF är vidare till Play Off. Där väntar turkiska Sivasspor.

Oavsett hur det går i dubbelmötet med turkarna kommer Malmö FF spela gruppspel i Europa. En förlust i Play Off till EL innebär nämligen en direktplats till gruppspelet i ECL.

Kval till Europa Conference League:

Djurgården – Sepsi 3-1 (6-2)
Djurgården hade 3-1 att gå på inför returen mot rumänska Sepsi. Gästerna tog tidigt ledningen och gav nerv till matchen, men bara sex minuter efter gästernas ledningsmål kvitterade Hampus Finndell.

Joel Asoro gjorde två mål i det första mötet och ville inte vara sämre i det andra. Först gav han DIF ledningen halvvägs in i den första halvleken innan han punkterade matchen helt med sitt 3-1–mål med 20 minuter kvar.

Djurgården är vidare till Play Off där man ställs mot cypriotiska Apoel FC. Det första mötet spelas i Nicosia den 18 augusti och returen i Stochkholm en vecka senare.

Shkendija – AIK 1-1 (2-2)
1-1 i Solna krävde AIK-seger i Nordmakedonien för avancemang till Play Off. Det började dock tufft när Ferhan Hasani satte en straff för hemmalaget i den första halvleken. I den andra kom AIK tillbaka och Yasin Ayari kvitterade i den 56:e minuten. Oavgjort igen innebar förlängning och inga mål där gav straffavgörande. Där var AIK starkast och tog sig vidare till nästa omgång. I Play Off-omgången väntar Slovacko.