Nyheter

Chevron
Tredje vändan i AIK för Obasi

Tredje vändan i AIK för Obasi

Chinedu Obasi spelade för IF Elfsborg i höstas. Nu är den rutinerade anfallaren klar för en tredje sejour i regerande svenska mästarna AIK.
– Det är ett nöje att vara tillbaka i AIK, säger Obasi.

Chinedu Obasi har två halva säsonger i AIK sedan tidigare, 2016 och 2017. Nu ser han ut att göra sin första hela säsong på Friends Arena då klubben meddelat att man värvat anfallaren på ett kontrakt över säsongen 2019.

– Chinedu Obasi är en spelare som ska bidra till att befästa och utveckla prestationsnivån i AIK. Med hans erfarenhet och egenskaper kommer vi att kunna utveckla spelet och vara mer flexibla rent taktiskt, säger sportchefen Björn Wesström till aikfotboll.se.

32-årige Obasi gjord fyra mål på tio matcher med IF Elfsborg i höstas, och har tidigare elva mål på 19 ligaframträdanden i AIK-tröjan. 

– Det är ett nöje att vara tillbaka i AIK, det känns som hemma och jag ser verkligen fram emot att spela inför våra fantastiska fans. Nu vill jag bara träffa spelarna och alla andra, och jag ser fram emot att påbörja förberedelserna inför säsongen, säger Obasi själv om återkomsten. 

Chinedu Obasi ansluter till AIK fyra dagar efter att klubben låtit anfallaren Nicolas Stefanelli ansluta till cypriotiska Anorthosis Fagamusta på ett halvårslån.

Foto: bildbyrån