Nyheter

Chevron
Trelleborg lyfter bort huvudtränaren Winqvist

Trelleborg lyfter bort huvudtränaren Winqvist

Trelleborgs FF ändrar om i sportorganisationen efter nedflyttningen från Allsvenskan. Bland annat får huvudtränaren Patrick Winqvist lämna sitt uppdrag.
– När vi gick upp Allsvenskan visste vi att det skulle bli tufft. Men våra resultat är en stor besvikelse, säger klubbdirektören Mattias Kronvall.

Trelleborgs FF:s återkomst till Allsvenskan blev ettårig. Laget slutade sist i serien 2018, och under fredagen meddelade man att flera förändringar genomförs i sportorganisationen.

Patrick Winqvist lyfts bort från huvudtränaruppdraget och ersätts tills vidare av assisterande tränaren och ungdomssportchefen Kristian Haynes. Samtidigt lämnar Mattias Kronvall sitt uppdrag som sportchef för att fokusera på rollen som klubbdirektör. 

– När vi gick upp Allsvenskan visste vi att det skulle bli tufft. Men våra resultat är en stor besvikelse, säger Kronvall till trelleborgsff.se.

– De insatser vi satt in på vägen har inte heller gett den resultatmässiga utvecklingen vi önskat. Efter de analyser vi nu gjort av säsongen har vi kommit fram till att vi behöver en förändring i huvudtränarrollen inför nästa säsong.

Utöver ändringar kring A-laget tar även tidigare koordinatorn Andreas Green över Haynes roll som ”Sportchef Ungdom”.

– Andreas har under sin tid i klubben varit en viktig del av vår ungdomsverksamhet. Förutom koordinatorrollen och arbetet med certifieringen så har han tidigare varit tränare både för vårt U17 och vårt U19. Andreas erfarenhet och vilja att utveckla unga spelare gör att vi är väldigt glada över att han tackat ja till uppdraget som Sportchef Ungdom, säger Mattias Kronvall.