Tremålsseger för Hammarby mot IFK Göteborg

Hammarby är åter ett vinnande lag i Allsvenskan efter 3–0 hemma mot IFK Göteborg. Samtidigt bortavann Djurgården i Helsingborg och IFK Värnamo spelade oavgjort mot GIF Sundsvall.

IFK Värnamo – GIF Sundsvall: 1–1
Redan i matchens fjärde minut var Marcus Antonsson framme och satte dit ledningsmålet för sitt IFK Värnamo. Men trots drömstarten hemma på Finnvedsvallen skulle det bara bli en poäng för laget. GIF Sundsvall och Ronaldo Damus kunde sätta dit 1–1-målet, och därmed spika slutresultatet, efter dryga tio minuters spel av den andra halvleken.

Hammarby – IFK Göteborg: 3–0
Hammarby tog hand om alla tre poängen hemma på Tele2 Arena när formstarka IFK Göteborg kom på besök. Ett distansskott från Nahir Besara gav hemmalaget ledningen kort innan pausvilan. Och just efter pausvilan kunde Gustav Ludwigsson styra in Björn Paulsens nick till 2–0. Spiken i kistan satte Astrit Selmani från straffpunkten.

Helsingborgs IF – Djurgården: 0–2
Djurgården tog en ny seger i Allsvenskan när man under måndagen gästade Helsingborgs IF. Victor Edvardsen satte dit ledningsmålet efter knappa halvtimmens spel och i den andra halvleken fastställde Gustav Wikheim slutresultatet, 0–2. Helsingborg spelade stora delar av matchen med tio spelare efter att Wilhelm Loeper visats ut i den 38:e minuten.