Trepoängare i cupen för samtliga allsvenska lag

Djurgården, Mjällby AIF, IF Elfsborg, Örebro SK, IFK Göteborg och IK Sirius vann sina cupmatcher under lördagen. Sammanlagt gjorde de allsvenska lagen 23 mål.

Djurgården gick upp i en 3–0-ledning efter en halvtimmes spel när man tog emot Superettan-laget Dalkurd FF på Tele2 Arena. Emir Kujovic nickade in två mål innan nyförvärvet Kalle Holmberg satte trean efter hörna. Dalkurd reste sig och reducerade två gånger om, men kom inte närmare än 3–2.

I grupp 1 vann även Mjällby AIF under lördagen då man vände underläge till 3–1-seger borta mot Sandvikens IF från division 1. Eric Björkander, Jacob Bergstrand och Taylor Silverholt såg i tur och ordning till att MAIF tar en tidig ledning i gruppen på målskillnad.

Senare under dagen vann både IF Elfsborg och Örebro SK i grupp 8. Elfsborg öste på hemma mot IK Brage och skapade flera chanser under matchens gång, och fick även med sig en 3–0-seger efter två mål av Per Frick och ett av Jesper Karlsson.

ÖSK:s bortamatch mot Oskarshamns AIK fick avbrytas under ett kort tag i den andra halvleken på grund av starka vindar, och bjöd även på tre straffar. Den första missade hemmalaget, medan Jake Larsson och Erik Björndahl nätade för Örebro. Övriga målskyttar för bortalaget, som vann med 4–1, var Nordin Gerzic och Robin Book.

Dagens sena matcher fokuserade på grupp 7. IFK Göteborg vann med 2–0 mot Västerås SK på Valhalla IP efter mål i första halvlek av Giorgi Kharaishvili och lagkaptenen Robin Söder.

På en målrik dag var IK Sirius värst av alla. Lagets bortamöte med Sollentuna FK, till vardags i division 1, vanns av Blåsvart med hela 8–1. Jonas Lindberg var stor segerorganisatör då han nickade, lobbade, klackade och långskottade in fyra av Sirius mål på Grimsta IP.