Trepoängare till Kalmar FF på bortaplan

På Stora Valla tog Kalmar FF en trepoängare mot Degerfors. I lördagens andra match tog Sirius tre blytunga poäng hemma på Studenternas.

Degerfors IF – Kalmar FF: 1-3

På Stora Valla tog Degerfors, just nu på nedflyttningsplats, emot tabellfemman Kalmar FF och fick ganska omgående en uppförsbacke att ta sig an. I den 14:e minuten hittade Kalmars Simon Skrabb nät och gav gästerna ledningen. De rödklädda smålänningarna fortsatte första halvlek i ett högt tempo och hann, innan halvleken var slut, göra både ett andra och ett tredje mål. Först genom Deniz Hümmet, därefter genom Melker Hallberg och man gick till halvtidsvila med en betryggande tremålsledning. I andra halvlek kom Degen ut med höjd energi och beslutsamhet att börja klättra uppför den där backen. I den 46:e minuten gjorde Gustav Lindgren ett reduceringsmål och ställningen var 1-3. Efter matchens andra gula kort blev dock Degerfors av med Rasmus Örqvist och fick spela den sista halvtimmen en man kort. Det gjorde dock ingen skillnad på resultattavlan utan slutresultatet skrevs till 3-1 till KFF och tre poäng åkte med bussen till Småland.

IK Sirius – BP: 3-2

Det blev en spännande och händelserik match på Studenternas på lördagseftermiddagen. Efter att BP tagit ledningen efter 19 minuters spel i första halvlek genom Ludvig Fritzson, ledde ett andra gult kort till ett rött för BP:s Amadeus Sögaard samt straff för hemmalaget. En iskall Tashreeq Matthews satte kvitteringen och i halvtid var ställningen 1-1. Andra halvlek började med ett ledningsmål av Wessam Abou Ali och Sirius tryckte på med en man mer på plan. Men på en kontring inte långt därefter tryckte Zeidane Inoussa in 2-2. Det var till slut hemmalaget som drog det längsta strået och i den 80:e minuten satte Tobias Carlsson en frispark rakt i nät och skrev slutresultatet till 3-2. Det är blytunga poäng för Sirius som nu närmar sig ett nytt allsvenskt kontrakt.