Nyheter

Chevron
”Tror inte att jag har varit så här bra i min karriär innan”

”Tror inte att jag har varit så här bra i min karriär innan”

För Sead Haksabanovic så har fotbollskarriären vänt uppåt igen efter att han bestämde sig för att vända hem till Allsvenskan och IFK Norrköping igen. I september utsågs Haksabanovic till Månadens spelare i ligan av konkurrenternas lagkaptener och utvalda sportjournalister och experter.
– Säsongen började inte så bra som jag ville men efter sommaren började jag spela bra och poängen kom på köpet, säger Haksabanovic till Allsvenskan.

Haksabanovic hyllar IFK Norrköpings tränare Jens Gustafsson och nämner honom som en del av att den negativa trenden som Haksabanovic hade med sig från West Ham och Málaga vände.

– Jens och de andra tränarna trodde på mig från dag ett. De har hjälp mig varje dag.När jag kom hit så gick det inte så bra som jag ville men tränarna var där och pushade mig och såg mitt hårda jobb och de bara fortsatte med det och det blev bättre. De fick mig att tro på det. Det var bara att träna hårt. Det var en tung period men nu är det bara att kolla framåt. Jag ska försöka bli bättre varje dag. 

– Jag vill verkligen tacka IFK Norrköping för att de trodde på mig. Jag tror inte att jag har varit så här bra i min karriär innan.

Det måste kännas skönt att bli utsedd till Månadens spelare av konkurrerande lagkaptener också?
– Det känns givetvis bra. Jag jobbar hårt varje dag och när man vinner får man en bekräftelse på att man gör ett bra jobb. Det är bara att fortsätta. 

Berätta om din månad.
– Jag gjorde en del mål, och några assist blev det också. Jag spelade bra i matcherna och vi fick fram några poäng. Det är alltid kul.

Säsongsavslutningen då?
– Vi är kvar där vi är. Vi ska bara köra de här sista matcherna och göra det bästa av det. Vi vill inte att Djurgården ska få fira guld på vår hemmaplan. Jag tror det är ganska tufft att komma hit och möta oss. Vi har Häcken borta också så det är två roliga matcher kvar.

Hur ser du på framtiden, vill du ut i Europa igen?
– Så klart vill man ut i Europa igen. Det är min dröm. Men vi får se vad som händer. Jag trivs bra i Norrköping och har det bra här. Jag utvecklas ganska mycket och det är jag nöjd med. Vi får se vad som händer.

Du kom nyligen tillbaka efter EM-kvalmatcher med Montenegro.
– Ja, jag fick starta min första match i ett EM-kval, det var mot Bulgarien. Det gick bra för mig. Det var en rolig match att spela. Sen så blev jag skadad till den andra matchen, jag fick en lårkaka så jag kunde inte spela. Det var tungt. Man vill spela varje match. 

Du kommer från Halmstad från början, precis som Månadens spelare i Superettan, Rasmus Wiedesheim-Paul. Totalt är ni åtta stycken elitspelare från den klassen.

– Ja, det är coolt att man gick i en sådan klass. Några är kvar i HBK och sedan har vi Gabriel Gudmundsson som gör det bra i Holland. Det är jag glad över. Jag och Gabriel har varit mycket med varandra i landslagssamlingar och så, så vi har haft lite mer kontakt inom fotbollen. Vad gäller Rasmus så har jag och han också en bra relation. Det är kul att han gör så bra ifrån sig. Hoppas han vinner Skytteligan i Superettan. Det tycker jag han förtjänar. Han är en hal spelare, svår att ta. Det förvånar mig inte att han leder skytteligan.

Har du kontakt med de gamla klasskamraterna?
– Ja vi snackar då och då. När jag är i Halmstad så träffar jag på gänget och då snackar vi. Det är kul att höra hur de har det.

Som vinnare av Månadens spelare så får du också 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till ett valfritt samhällsengagemang i IFK Norrköping.
– Ja, jag skänker pengarna till IFK Norrköpings nystartade samarbete med Tappra barn. Det är en välgörenhetsorganisation som försöker hjälpa barn som har det tufft i livet.

– De här pengarna kommer göra stor nytta och det vet jag att klubbens engagemang i Tappra barn också kommer att göra. Vi hoppas att vi i IFK Norrköping kan bidra till att barnen får en bättre tillvaro, säger Sead Haksabanovic.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores/TV4:s sändningar från Allsvenskan och Superettan varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Juryn:
Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptener, Svante Samuelsson (Svensk Elitfotboll), Alexander Axén (C More), Anna Brolin (C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Tidigare vinnare 2019:
April: Linus Hallenius, GIF Sundsvall
Maj: Tarik Elyounoussi, AIK
Juli: Marcus Danielson, Djurgården
Augusti: Muamer Tankovic, Hammarby
September: Sead Haksabanovic, IFK Norrköping