Tunga poäng till MFF efter vinst mot Bajen

MFF tog en viktig trepoängare på Tele2 Arena.

Hammarby – Malmö FF

Det spelades om viktiga poäng på Tele2 Arena i söndagens första match mellan ett guldjagande MFF och ett formstarkt Bajen som kämpar för att närma sig Europa-platserna. Trots en första halvlek där Bajen periodsvis förde spelet och hade visst övertag i bollinnehav var det gästerna som var skarpast framför mål. MFF:s Oliver Berg gjorde matchens första mål, hans andra spelmål i MFF sedan övergången från Djurgården. Ledningen utökades sedan av Stefano Vecchia genom en fullträff på en frispark strax utanför straffområdet. Efter halvtidsvilan var det MFF som styrde spelet mer och i den 74:e minuten kunde inhopparen Otoo Rosengren gära sitt första mål i den himmelsblå tröjan och utöka ledningen ytterligare. Reduceringen kom genom Viktor Dukanovic men MFF kunde spela av sista minuterna och ta hem trean till Skåne. Vinsten innebär att MFF går upp på en förstaplats i tabellen.

IF Elfsborg – Kalmar FF: 0-3

Det var Kalmar som gick ut starkast i första halvlek och kopplade greppet kring spelet. Efter en säsong med periodsvis svårigheter i offensiven kom islossningen här. I den 24:e minuten var det Nahom Girmai Netabay som inledde målskyttet och gav gästerna ledningen. Bara minuter senare var Lars Sætra högst på en hörna som han nickade in till en tvåmålsledning. Det tredje målet kom även det innan halvtidsvilan när ett inspel i boxen styrdes in av en Elfsborgsförsvarare. Andra halvlek blev en kamp för Elfsborg att jaga reducering, men Kalmar höll ihop defensiven och resultatet förblev 3-0 till smålänningarna. Förlusten innebär att Elfsborg tappar väldigt viktiga poäng i en allt mer jämn toppstrid, där nu MFF är nya serieledare.

BK Häcken – Halmstads BK: 3-2

Guldjagande Häcken började rulla runt bollen och sätta sin prägel på spelet från start på Bravida Arena. Hemmalagets starkast lysande stjärna, Mikael Rygaard gjorde matchens första mål, sitt sjätte för säsongen. Bara fem minuter in i den andra halvlek var det dock HBK som blixtrade till när en omställning ledde till att Jack Cooper Love kunde trycka dit en retur och kvittera. Bara minuter senare kom nästa kalldusch för de gulsvarta då HBK tog över ledningen efter ännu en omställning och genom Kazper Karlsson. Häcken satsade framåt och gjorde flera försök till en kvittering och tillslut nådde en kontring fram till Mamodou Sonko som gjorde 2-2 med tio minuter kvar av ordinarie tid. Men Häcken var inte nöjda, med en stark Even Hovland i boxen kunde man återta ledningen på en hörna i matchens sista ordinarie minut. Med tre poäng knappar man nu in på toppen och ligger på tredjeplats, två poäng bakom MFF.