Två tidiga mål blev matchens enda fullträffar

Efter fem minuters spel stod det 1-1 mellan IFK Norrköping och Malmö FF. Fler mål än så blev det inte på Östgötaporten under det tippade toppmötet.

Under söndagskvällen drabbade IFK Norrköping och Malmö FF, två tippade topplag, samman på de förstnämndas hemmaarena. Norrköping har inte samlat ihop den summa poäng som man hade hoppats på under de inledande omgångarna, medan MFF kom till matchen med tre raka segrar i bagaget.

En del ögonbryn höjdes åt att gästernas tränare Uwe Rösler valde att sätta anfallsparet Markus Rosenberg och Marcus Antonsson på bänken.

Ersättaren Guillermo Molins visade dock omgående att det kanske inte var ett så dåligt beslut. Efter fyra minuters spel nådde Molins högst på Sören Rieks inlägg och knoppade in bollen bakom en chanslös Isak Pettersson.

Malmöfansen fick dock inte jubla länge. Bara 48 sekunder efter ledningsmålet replikerade nämligen hemmalaget. Christoffer Nyman vann en närkamp på kanten, skar in och placerade in bollen perfekt vid den högra stolpen.

Efter den pangstarten på matchen var övriga 85 minuter ganska händelsefattiga, om än välspelade.

Riktigt farligt blev det dock två gånger under matchens sista 20 minuter. Då byttes nämligen firma Antonsson/Rosenberg in. Först hade Antonsson ett riktigt bra läge där avslutet stoppades av Filip Dagerstål på mållinjen. Sedan, på övertid, hittade Rosenberg fram till Antonsson i djupled. För en sekund hade Antonsson ett rent friläge, men bra försvarsspel av Kasper Larsen såg till så att lagen fick dela på poängen.

Därmed går Malmö upp i delad serieledning tillsammans med Djurgården och Elfsborg, medan Norrköping ligger på tionde plats fyra poäng bakom topptrion.