Tvåmålsseger för Hammarby

Hammarby besegrade Degerfors IF med 3–1 (1–1) under söndagen.

Hammarby – Degerfors IF: 3–1
Nahir Besara öppnade målskyttet på Tele2 Arena när Hammarby under söndagen tog emot Degerfors IF. Ledningsmålet satte han dit i matchen 22:a minut. Men kort därefter kunde Christos Gravius svara upp och likaläget var åter ett faktum. Kvarten in i den andra halvleken kunde Hammarby dock avgöra den här tillställningen via två täta mål. Först via Viktor Djukanovic och därefter Joel Nilsson.

IFK Norrköping – IK Sirius: 1–1
På Platinumcars Arena blev det delad pott för IFK Norrköping och IK Sirius. André Alsanati gav gästerna ledningen just innan pausvilan. Men i mitten av den andra halvleken ordnade Victor Lind 1–1 – som också blev slutresultatet den här eftermiddagen.

IFK Göteborg – IFK Värnamo: 0–1
Senare på söndagen väntade kamratderby på Gamla Ullevi när IFK Göteborg tog emot IFK Värnamo. Ett möte som bjöd på det mesta – men som också såg ut att sluta mållöst. Men inne på stopptid var det gästande IFK Värnamo som lyckades få till ett ledningsmål via ett självmål från en hemmaspelare. Målet räckte till seger och tre poäng för bortalaget.

Halmstads BK – AIK: 2–1
På Örjans Vall tog nykomlingen Halmstads BK en stark premiärseger mot AIK. Hemmalaget öppnade målskyttet redan efter dryga kvartens spel och målet gjordes av Thomas Boakye. I den andra halvleken kunde Viktor Granath dessutom utöka den ledningen till 2–0 innan AIK skakade liv i matchen igen med ett reduceringsmål från Rui Modesto. Närmare än så kom dock inte gästerna – utan HBK kunde hålla undan och segra i den allsvenska premiären.