Tvåsiffrigt för Häcken i cupen

BK Häcken körde över Ytterhogdals IK med 13–0 i sin första match i Svenska Cupens gruppspel. Söndagen bjöd även på segrar för IFK Värnamo, Malmö FF, IFK Göteborg, IK Sirius, Kalmar FF och Hammarby.

BK Häcken rivstartade sin första gruppspelsmatch i Svenska Cupen och ledde med hela 5–0 mot division 2-laget Ytterhogdals IK efter 18 minuters spel. Slutsiffrorna skrevs sedan till 13–0 och Benie Traoré noterades för tre av de gulsvarta målen.

I grupp 5 spelar även Hammarby, som besegrade Falkenbergs FF med 2–1 på Tele2 Arena. Två snabba mål av Gustav Ludwigson och Richard Magyar förde upp Bajen i en 2–0-ledning efter en dryg halvtimmes spel innan FFF fick in en reduvering i andra halvlek.

I grupp 1 tog både Malmö FF och IFK Värnamo trepoängare i sina premiärer. MFF gick upp i en tremålsledning mmot GAIS tack vare ett tidigt hattrick av Veljko Birmancevic. Gästerna reducerade sedan innan Anders Christiansen och Malik Aboubakari satte 4–1 och 5–1 för de regerande svenska mästarna.

Nykomlingen IFK Värnamo fick direkt igång tidigare MFF-anfallaren Marcus Antonsson som gav IFK ledningen borta mot Ängelholms FF i den 21:a minuten. Haris Avdiu, ett annat nyförvärv, utökade till 2–0 innan ÄFF fick in en reducering.

Två allsvenska vinnare hittar vi även i grupp 6. IK Sirius tar tre poäng efter en 3–0-seger borta mot IF Sylvia. Christian Kouakou, Filip Olsson och Tim Björkström stod för de Blåsvarta målen i Norrköping.

Kalmar FF tog emot Trelleborgs FF och hamnade i underläge i mitten av den första halvleken men lyckades vända på steken. Oliver Berg kvitterade kort efter TFF-målet, och i den andra halvleken kunde Filip Sachpekidis säkra tre poäng med sitt 2–1-mål.

IFK Göteborg kopplar ett tidigt grepp om grupp 8 efter att ha besegrat Landskrona BoIS med 2–0. Rutinerade vänstebreddaren Oscar Wendt och unge anfallaren Oscar Vilhelmsson gjorde de blåvita målen på Valhalla IP.

Mjällby AIF delade på poängen med Norrby IF i samma grupp efter att mötet mellan lagen slutat 0–0.

Dagens enda cupmatch utan allsvensk inblandning spelades mellan Eskilsminne IF och Örebro SK. Även det mötet slutade 0–0.