Uddamålsförluster för de allsvenska lagen

Djurgården och Kalmar FF föll med uddamålet, 1–2, i den första kvalmatchen av två i Europa Conference League. Senare på kvällen besegrades Hammarby av FC Twente.

Djurgården – FC Luzern: 1–2
Under torsdagskvällen inledde Djurgården den andra kvalrundan i Europa Conference League på allra bästa sätt. Redan i den femte minuten gav nämligen Jesper Löfgren hemmalaget ledningen. Men strax innan halvtimmens spel kunde gästerna kvittera via Kemal Ademi – och mot slutskedet av matchen kunde Luzern dessutom få in ett segermål. Därmed har Djurgården med sig ett uddamålsunderläge inför returen nästa vecka.

Kalmar FF – FC Pyunik: 1–2
Precis innan pausvilan gav Jacob Trenskow Kalmar FF ledningen i torsdagens inledande hemmamöte med FC Pyunik. Men i den andra halvleken lyckades gästerna såväl kvittera som ta ledningen. Och därmed har Kalmar ett mål att ta ikapp i nästa veckas returmatch på bortaplan.

FC Twente – Hammarby: 1–0
Något senare ställdes Hammarby mot FC Twente på bortaplan i Europa Conference League-kvalet – och även där blev det en uddamålsförlust. Hemmalaget satte dit matchens enda mål i den 53:e minuten via Sem Steijn. Därmed har även Bajen ett uddamålsunderläge att ta ikapp om en vecka.