Nyheter

Chevron
Unibet och Svensk Elitfotboll inför en ny tradition i Allsvenskan

Unibet och Svensk Elitfotboll inför en ny tradition i Allsvenskan

Från och med denna säsong kommer de regerande svenska mästarna att få en unik gulddesign av den Unibet-patch, som klubbarna i Allsvenskan bär på tröjärmen. Först ut är Malmö FF som presenterade årets matchställ tidigare under torsdagen.

Den nya guldpatchen med Unibets logotyp på tröjärmen offentliggjordes på torsdagen i samband med att de regerande svenska mästarna Malmö FF presenterade årets matchtröja. Beroende på vilka som vinner Allsvenskan 2021 kan denna hyllning till mästarklubben således byta ägare till nästa säsong. Malmö FF kommer att bära det nya matchstället redan i söndagens dubbelmöte med Örebro SK.

Även det allsvenska ligamärket, som också sitter på ärmen, kommer att beklädas i guldfärg, vilket skapar ett snyggt helhetsintryck.

– Genom att införa guldpatcharna vill vi skapa en ny tradition, som både hyllar de regerande mästarna men som kanske också kan bli en liten morot för motståndarlagen. Vi inspirerades av liknande varianter som finns i andra ligor, men även de klassiska mästerskapsstjärnorna som lag med ett visst antal titlar får bära. Det känns jättekul att tillsammans med SEF skapa en ny tradition, säger Anders Falk, sponsorchef på Unibet.

– Det är ett jättebra initiativ. Flera andra stora ligor gör på liknande sätt och vi har därför tillsammans skapat den här nya ligatraditionen för både liga och Unibets märke. Det är ett snyggt och smakfullt sätt att under säsongen påminna om vilka som är regerande mästare, säger Calle Stjerna, varumärkeschef på SEF (Svensk Elitfotboll).

image003

Lagunika patchar i Allsvenskan och Superettan
I egenskap av huvudsponsor finns den vanliga patchen med Unibets logotyp på tröjärmen hos samtliga klubbar i Allsvenskan och Superettan sedan förra säsongen. Men i stället för den sedvanliga Unibetloggan är designen unik för varje klubb, och anpassad efter lagfärgerna på respektive matchtröja. 

– Som huvudsponsor är tröjorna såklart en viktig exponeringsyta, men för oss är det viktigt att på matchtröjorna smälta in, snarare än att sticka ut. Vi är själva supportrar och förstår mycket väl betydelsen av att känna stolthet över en snygg matchtröja, och med de lagunika patcharna hoppas vi att detta framgår, säger Anders Falk.