Urladdning av Hammarby i ECL-kvalet

Hammarby och IF Elfsborg är vidare till sista omgången i Europa Conference League-kvalet efter storsegrar under torsdagskvällen.

Läget var tufft för Hammarby, som behövde vinna med två mål hemma mot serbiska Cukaricki för att ta mötet till förlängning. Men efter en urladdning på Tele2 Arena vann Bajen med hela 5–1. I halvtid stod det 3–0 efter mål av Mohanad Jeahze, Astrit Selmani och Björn Paulsen.

Cukaricki, som vann första mötet med 3–1, reducerade efter en dryg timmes spel, men omgående förde unge Williot Swedberg upp hemmalaget i en 4–1-ledning. Kort därefter kontrade Hammarby in 5–1 genom Astrit Selmani, och matchen var avgjord. I den sista kvalomgången innan gruppspelet ställs Hammarby mot Basel från Schweiz.

Även IF Elfsborg är vidare till play-off efter en klar seger under torsdagskvällen. Per Frick gav laget ledningen borta mot Velez Mostar – som fick med sig 1–1 från Borås Arena för en vecka sedan – redan i den tredje minuten, och 13 minuter senare kunde Jeppe Okkels öka på till 2–0. Okkels och Frick dubblade sedan sina målskörder i inledningen av den andra halvleken, och när Velez Mostar reducerade i slutminuterna var det inte frågan om mer än ett tröstmål. Nu väntar dubbelmöte med nederländska Feyenoord i sista kvalrundan.