Uttåg i Europa Conference League-kvalet

Kalmar FF, Hammarby och Djurgården är utslagna ur kvalet till Europa Conference League. Det stod klart efter torsdagens returmöten.

FC Pyunik – Kalmar FF: 2–1 (4–2)
Kalmar FF hade ett ettmålsunderläge att hämta ikapp i torsdagens Europa Conference Leaguekvalretur mot FC Pyunik. Men efter att matchen länge stått och vägt vid ett 0–0-resultat kunde hemmalaget avgöra med två snabba mål i slutet av matchen. Mileta Rajovic kunde reducera i minut 88 – men närmare än så kom man inte. Därmed är Kalmar FF utslaget.

Hammarby – FC Twente: 1–1 (1–2)
Hammarby föll även de med uddamålet i det första mötet. Jusef Erabi skulle dock se till att ta ikapp det underläget med ett ledningsmål i slutet av den första halvleken. Det blev det enda målet under ordinarie tid, och matchen togs till förlängning. Väl där kunde FC Twente avgöra med en kvittering fem minuter från slutet och ta klivet vidare i kvalet.

FC Luzern – Djurgården: 1–1 (3–2)
Djurgården hade, precis som ovan svenska representanter, ett uddamålsunderläge att ta ikapp. Gapet blev än större när FC Luzern via Marco Burch tog ledningen i den 27:e minuten. Joel Asoro kunde dock skaka nytt liv i matchen med ett kvitteringsmål just innan pausvilan. Men några fler mål blev det inte – och därmed segrade FC Luzern totalt med 3–2.