Nyheter

Chevron
Uwe Rösler lämnar Malmö FF

Uwe Rösler lämnar Malmö FF

Dagen efter Malmö FF:s avancemang till slutspelet i Europa League lämnar huvudtränaren Uwe Rösler klubben.

Malmö FF slutade tvåa i Allsvenskan och tog sig igår vidare till slutspelet i Europa League. Trots den framgångsrika tiden i Malmö FF lämnar nu huvudtränare Uwe Rösler klubben.

– Uwe kom till klubben under en svår period. Han har haft en fantastisk tid här. Vi är glada över att ha haft Uwe som tränare, säger Daniel Andersson, sportchef i MFF på presskonferensen.

Anledningen till att MFF och Rösler går skilda vägar är att man inte kommit överens om hur arbetet i framtiden ska se ut.

– Diskussionerna har handlat om struktur, kultur, kommunikation, trupplanering och hur succé ser ut för klubben. Allt har sköts på ett proffesionellt sätt och vi vill alla att MFF ska lyckas. Men jag följde min magkänsla och kände att det är bättre för mig att lämna, säger Uwe Rösler. 

Nu ska Malmö FF hitta en ny tränare och det arbetet har redan startat.

– Vi kommer leta efter en ny tränare. Det jobbet måste påbörjas direkt. Vi började efter att vi snacade med Uwe, men ville vänta till efter gårdagens match. Den här julen blir tuff, säger Daniel Andersson om hur klubben nu ska gå vidare med att hitta en ny tränare.

På presskonferensen avslutade Rösler genom att själv ta ordet och önska en god jul och tacka alla runt klubben.

– Jag vill tacka styrelsen, mitt tränarteam för att det lärt mig hur fotbollen fungerar här. Jag vill tacka mina spelare för att de lyssnat och spelat som jag vill. Jag är stolt över vad vi presterat under de här 18 månaderna. De har gjort mig till en bättre människa och en bättre coach. Till sist vill jag tacka supportrarna. Jag kommer sakna stämningen och atmosfären som hjälpt oss göra de viktiga målen.

Uwe Röslers assisterande tränare Rob Kelly lämnar också klubben.

FOTO: Bildbyrån