Nyheter

Chevron
Väisänen klar för IF Elfsborg

Väisänen klar för IF Elfsborg

Boråsklubben har värvat Leo Väisänen, 22-årig finsk mittback med landslagsmeriter. Kontraktet är skrivet på tre och ett halvt år.

Leo Väisänen kommer senast från FC Den Bosch i den näst högsta holländska ligan. Han har tidigare representerat både RoPS och HJK Helsingfors hemma i Finland. Den finske landslagsmannen ser flytten till Borås som ett bra steg att ta.

– Jag kände att jag ville ta nästa steg i min karriär och jag vet att IF Elfsborg är en stor och bra klubb i Sverige. Jag känner att det här är ett bra steg för mig då IF Elfsborg har mycket att erbjuda för min utveckling, säger Väisänen till elfsborg.se.

Kontraktet är skrivet på tre och ett halvt år och Jimmy Thelin, manager i IF Elfsborg, är glad för sitt senaste nyförvärv.

– Leos styrka ligger i hur han läser spelet. Han är också stark i luften och i duellspelet. Han anpassar sin position i och utanför boxen och är duktig på att ta fram bollen i speluppbyggnaden. Visar också, trots sin unga ålder, fina ledaregenskaper. Vi är glada att Leo är på plats, säger Thelin till klubbens hemsida.

FOTO: Bildbyrån