Varberg tog säsongens första trepoängare på Gamla Ullevi

De två sista matcherna i omgång 14 slutade med bortasegrar och resultatet 1-2. Denna gången var det Halmstad BK respektive Varberg BoIS som tog med sig de tre poängen hem.

IFK Göteborg  – Varbergs BoIS: 1-2

I det viktiga bottenmötet var det till slut Varberg som var det starkare laget under måndagskvällen på Gamla Ullevi i Göteborg och därmed tog säsongens första vinst. Det var ett Blåvitt i desperat behov av poäng, och med möjlighet att ta sig upp på kvalplats inför matchen, men som inte hade förmågan att ta den möjligheten. Varberg, med rutin och lugn, tog istället hand om taktpinnen under matchens gång och var laget som skapade flest chanser. Av chanserna blev det två mål, av samme man – Dion Krasniqi. I matchens nittionde minut fick Blåvitt en straff efter en handssituation, Gustaf Nordin sätter den, men närmare än så kommer de aldrig. BoIS vinst innebär att både Blåvitt och Varberg alltjämnt befinner sig under strecket, men nu på samma poäng.

IFK Norrköping – Halmstads BK: 1-2

I en dramatisk match på Platinumcars Arena avgjorde gästande HBK i slutminutrarna. Inledningsvis såg det ut att bli en händelsesnål match där Peking var något mer bollförande. Men ungefär 40 minuter in i första halvlek visades hemmalagets Marco Lund Nielsen ut och Peking fick spela resterande tid en man kort. Andra halvlek blev en annan historia, i den 50:e minuten tog HBK ledningen genom Viktor Granath och därpå följde en rad chanser åt båda hållen. Det dröjde dock till den 81:e minuten till kvitteringsmålet kom från Pekings Vito Hammershoj-Mistrati. Men HBK ville inte dela med sig av poängen och satte ett andra mål genom Naeem Mohammed i den 90:e minuten. Det innebär att Halmstad nu går om Peking i tabellen och intar femteplatsen.