Nyheter

Chevron
Varberg värvar skyttekung från Ettan Södra

Varberg värvar skyttekung från Ettan Södra

Simon Karlsson Adjei har gjort 25 mål på 27 matcher för Assyriska Turabdin i Ettan Södra i år. Nu värvas han av Varbergs BoIS.
– Jag är 27 år och det är Varbergs BoIS som ger mig chansen i Allsvenskan – det känns helt fantastiskt, säger Karlsson Adjei.

Varbergs BoIS har ett gyllene läge att hänga kvar i Allsvenskan under debutsäsongen. På topp har lagkaptenen Astrit Selmani varit viktig med sina tolv mål i år – men till nästa säsong får han konkurrens av Simon Karlsson Adjei, som under årets säsong snittat nästan ett mål per match för Ettan Södra-laget Assyriska Turabdin. Anfallaren har skrivit på för tre år i BoIS och ansluter i januari 2021.

– Det är en fantastiskt känsla. Det har ändå varit en barndomsdröm hela livet, nu är jag 27 år och det är Varbergs BoIS som ger mig chansen i Allsvenskan. Det känns helt fantastiskt, säger Karlsson Adjei.

– Simon är en anfallare med många verktyg. Han är snabb för sin storlek, stark felvänd och besitter både fint huvudspel, bra avslut samt god spelförståelse. Nu behöver han bara tid för att komma upp i tempo, kommenterar Varbergs tränare Joakim Persson.

Läs mer på Varbergs webbsida.

Foto: boisfc.nu