Varberg vinnare i västkustderbyt

Både AIK och Mjällby vann med 2-0 och inkasserade tre poäng i de tidiga matcherna. I kvällens hallandsderby var hemmalaget Varberg starkast och vann med 1-0.

AIK – Örebro SK 2-0
Den fina formen håller i sig för AIK. På lördagen tog man tre nya poäng när ÖSK besegrades hemma på Friends Arena. Alexander Milosevic inledde målskyttet när han nickade in en hörna från Sebastian Larsson i den 17:e minuten.

Tvåan kom efter en halvtimmes spel när Örebro gjorde självmål. Segern innebär att AIK, åtminstone tillfälligt, är uppe i topp av den allsvenska tabellen.

Degerfors IF – Mjällby AIF 0-2
Efter en tuff period verkar Mjällby hittat formen igen. Idag slog man Degerfors på bortaplan och gick sin tredje raka match utan förlust.

Kadir Hodzic gjorde matchens första mål med tio minuter kvar av den första halvleken. Resultatet stod sig till paus och hoppet levde för hemmalaget. Men med 20 minuter kvar av matchen satte Amin Sarr 2-0 och säkrade de tre pinnarna för MAIF.

Varbergs BoIS – Halmstads BK 1-0
Ett tufft hallandsderby bjöd på hårda närkamper och hög intensitet. Men de riktigt stora målchanserna lös med sin frånvaro i den första halvleken. 0-0 i puas och båda lagen såg ut att ha kontroll på sitt försvarsspel.

HBK inledde den andra halvleken starkast, men kunde inte överlista Stojan Lukic. Istället var det Varberg som tog ledningen. Efter ett frisparksinspel skallade Simon Karlsson Adjei bollen in framför mål där Joakim Lindner från nära håll bara hade att raka in bollen i öppen bur.

Målet blev matchens enda och Varberg tog därmed poäng för sjunde matchen i rad i Allsvenskan.