Nyheter

Chevron
”Vi går in i det här med en positiv känsla”

”Vi går in i det här med en positiv känsla”

Serieledande Hammarby möter Östersunds FK när den elfte omgången från slutet av maj äntligen följs upp av omgång tolv.
– Det känns som att vi som lag har en större förståelse för hur vi vill spela när vi spelar som bäst, säger Hammarbys tränare Stefan Billborn inför omstarten.

Hammarby seglade upp i serieledning tidigt under våren och gick på uppehåll med den positionen intakt, om än med en seger, ett kryss och en förlust på de tre sista matcherna på vårsäsongen. 

Allsvenskan smygstartade igen redan i tisdags då GIF Sundsvall bortabesegrade IK Sirius med 3-1, men nu under de kommande dagarna går samtliga lag in i spel igen. För Hammarbys del innebär det hemmamatch mot Östersunds FK på måndag.

– Min allmänna känsla är att det är fler spelare som tagit stora steg sista tiden som ser riktigt, riktigt bra ut. Det känns som att vi som lag har en större förståelse för hur vi vill spela när vi spelar som bäst, säger Hammarbys tränare Stefan Billborn till HTV inför omstarten.

– Vi går in i det här med en positiv känsla. Vi ska gå för att vinna på måndag och sen ska vi försöka vinna resten också.

Östersunds FK har tappat tränaren Graham Potter till Swansea City i engelska andraligan, och sålt både mittbacken Sotirios Papagiannopoulos (FC Köpenhamn) och yttern Ken Sema (Watford), under sommaren. Ian Burchnall är ny tillfällig tränare i ÖFK, och Billborn förväntar sig trots allt inga stora förändringar hos den kommande motståndaren.

– Östersund har en identitet och det kommer ta tid att ändra på det, även om du som ny tränare kommer in och vill göra något helt annorlunda, vilket jag i och för sig inte tror att de kommer göra. Jag tror inte att de kommer bjuda på några överraskningar.

– Deras lag är ganska intakt fortfarande. Jag tror att det kommer bli en tuff uppgift på måndag, säger Stefan Billborn.