Nyheter

Chevron
”Vi har en så pass stark trupp att vi ska gå för guldet”

”Vi har en så pass stark trupp att vi ska gå för guldet”

Efter en urstark månad utsågs Malmö FF:s Isaac Kiese Thelin till Månadens spelare i Allsvenskan i juli. Kiese Thelin toppar skytteligan i Allsvenskan och är en stor bidragande orsak till att MFF leder serien.
– Det är enkelt att vara bra när laget är bra, säger en ödmjuk vinnare till allsvenskan.se.

Kiese Thelin konstaterar att det var en stark månad för både Malmö FF och han själv, och han säger att det är kul att bli belönad för sina prestationer.
– Det är extra roligt när det är spelare som varit med och utsett vinnaren, det är spelarna man möter varje dag och de kan det här bäst.

Malmö FF leder Allsvenskan och har övertygat stort på sistone. Hur är känslan i truppen?
– Vi har en bra känsla och bra självförtroende. Vi går in i varje match med inställningen att vinna och oavsett hur det står i matchen så känner vi att vi har styrkan att vända. Vi fortsätter på det spåret

Hur har det varit att komma hem till Sverige och Allsvenskan?
– Det är bra. Det har varit roligt att komma hem hit till Malmö och spela. Laget går bra också, precis som jag trodde när jag kom hem. Det finns en så pass stark trupp så att vi ska gå för guldet. Det är mycket kvar, men det har gått bra hittills. Vi fortsätter på inslagen väg.

2020 är en speciell säsong. Hur funkar det tycker du?
– Jag gillar att det är täta matcher. Det är bra och inga problem alls. Jag gillar att spela matcher. Det är bara positivt.

Även landslaget är påverkat av coronapandemin. Vad tror du om dina chanser att spela EM för Sverige nästa år?
– Vi får se. Det har gått bra för mig i Malmö FF och jag har ju varit med innan. De vet var de har mig. Janne känner mig väl. Det är bara att fortsätta presentera så får vi se. Men det är klart att man vill vara med där.

Varje Månadens spelare får 10 000 kronor av Unibet att skänka till valfri del av sin egen klubb. Vad har du valt?
– Jag vill ge pengarna till MFF i samhället. Jag tycker de gör mycket bra för samhället och jag tycker man ska hjälpa till i samhället och ge stöd till de som behöver. Klubben gör ett fint jobb med detta.

Fakta Månadens spelare:
Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Unibet. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får 10 000 kronor från Unibet där pengarna går till en av vinnaren valfri del av klubben. Vinnande spelare presenteras i Svensk Elitfotbolls och Unibets kanaler. 

Jury:
Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptener, Svante Samuelsson (Svensk Elitfotboll), Alexander Axén (Dplay), Irma Helin (Dplay), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside), Per Bohman (Aftonbladet) och Per Carlander (Unibet).

Vinnare 2020:
Juni: Sead Haksabanovic, IFK Norrköping
Juli: Isaac Kiese Thelin, Malmö FF

Foto: bildbyrån