Nyheter

Chevron
VIDEO: Historisk seger för Dalkurd mot Östersund

VIDEO: Historisk seger för Dalkurd mot Östersund

Dalkurd FF tog sin första seger någonsin i Allsvenskan då man vann med 3-0 mot Östersunds FK på Gavlevallen.

Historia skrevs i omgångar på Gavlevallen under söndagen. Först blev Mohamed Buya Turay Dalkurd FF:s första målskytt i Allsvenskan, något som sedan följdes upp av två Dalkurd-mål till och en historisk första seger i Allsvenskan.

Och vilket första mål det var. Buya Turay tog bollen på mittplanen, sprang ensam mot Östersunds FK-försvaret och rullade till slut in 1-0 med minimal marginal vid den vänstra stolpen.

2-0-målet gjorde Oliver Berg i den andra halvleken då han hittade en lucka mellan Ronald Mukiibis ben och nätmaskorna i det bortre hörnet.

De båda nyförvärven Berg och Buya Turay kombinerade sedan, om än inte planerat, till 3-0-målet. Berg avlossade ett långskott och när Aly Keita i ÖFK-kassen släppte retur högg Buya Turay och tryckte in spiken i kistan.

– Vi hade en bra taktisk plan. Vi försökte få Buya en mot en. Sedan handlade det om att vi skulle våga hålla boll också, och det gjorde vi tycker jag. Mycket var bra, summerar Dalkurds lagkapten Rawez Lawan i C More efter matchen.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren nedan. 

<iframe src="https://www.tv4play.se/iframe/video/3965566?width=540" width="540" height="303" frameborder="no" scrolling="no"></iframe>