Nyheter

Chevron
Vinnarpengar till barn och ungdomar

Vinnarpengar till barn och ungdomar

Varje månad får vinnaren av Månadens spelare och Månadens tränare i Allsvenskan respektive Superettan 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudpartner Unibet att skänka till sin klubbs samhällsengagemang. Maj månads prispengar går i huvudsak till barn och ungdomar.

I Allsvenskan utsågs Degerfors IF:s Victor Edvardsen till Månadens spelare i maj. Edvarsen som också utsågs till Månadens spelare i Superettan i oktober 2020 skänkte då sina vinstpengar till till klubbens arbete med parasport och till Suicide Zero.

I år har Victor Edvardsen valt att ge hälften av prispengarna till Suicide Zero och andra halvan till Degerfors Idrottsförenings ungdomsverksamhet. 

– Hälften av pengarna går till Suicide Zero. Dels för att det är en viktig organisation, men även för att de lyfter fram ett budskap som behöver få ännu mer uppmärksamhet. Andra halvan går till klubbens juniorer så att de får en liten skjuts på vägen, säger Victor Edvardsen.

20210623-Victor-Edvardsen-Manadens-Spelare-kopia-2048x1366

Henrik Rydström i Kalmar FF blev Månadens tränare i Allsvenskan i maj. Han skänker sina pengar till Kalmar FF med hjärtat som bland annat finns till för att motivera och stimulera barnen till att fotboll handlar om glädje och gemenskap.

– Jag har valt att skänka pengarna till Kalmar FF med hjärtat som jobbar för att barn och ungdomar ska få en bra start i livet. Det blir ett väldigt bra tillskott för föreningen att kunna ta ytterligare kliv framåt i detta viktiga arbete, säger Rydström.

IMG_0634-2048x1536

Vinnare 2021:
Månadens spelare Allsvenskan:

April: Aslak Fonn Witry, Djurgårdens IF
Maj: Victor Edvardsen, Degerfors IF

Månadens tränare Allsvenskan:
April: Kim Bergstrand/Thomas Lagerlöf, Djurgårdens IF
Maj: Henrik Rydström, Kalmar FF