Nyheter

Chevron
Vinstpengar till Häcken och Djurgårdens samhällsengagemang

Vinstpengar till Häcken och Djurgårdens samhällsengagemang

Juli månads vinnare av Månadens Spelare och Månadens Tränare skänker sina vinstpengar till samhällsengagemang som främjar arbete för barn och ungas idrottande i BK Häcken och Djurgården. Det är elitfotbollens huvudsponsor Unibet som varje månad bidrar med 10 000 kronor i vinstpengar till de båda utmärkelserna.

Efter att ha inlett höstsäsongen med åtta mål på sex matcher har Alexander Jeremejeff utsetts till månadens spelare – för andra gången i år. Det innebär 10 000 kronor till BK Häckens sociala råd, Bikupan.

– Det gläder mig att kunna bidra till barnens glädje. Bikupan gör ett viktigt arbete och det här ger oss en ekonomisk möjlighet att fortsätta lyfta viktiga, sociala frågor och att ge barnen en chans att utrycka sig och få gehör för sina tankar, åsikter och idéer, säger Jeremejeff.

Bikupan är ett socialt råd som arbetar aktivt med att stärka idrottsmiljön för barn. De genomför ungdomsråd och öppna hus för att träffa föräldrar och ge en insikt i hur vuxna, tillsammans, kan stärka idrottsmiljön för barn i BK Häcken.

djurgarden-mt-22-7

Djurgårdens tränarduo Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf blev Månadens tränare i Allsvenskan i juli. Deras vinstpengar från Unibet går till Djurgården Skol IF. Djurgården Skol IF sätter Stockholms barn och unga i rörelse genom att integrera idrott och skola. DIF Skol IF är en idrottsförening för barn och ungdomar mellan 7-18 år på barn och ungdomars villkor vars verksamhet sker i direkt anslutning till skoldagen, under helger och skollov. Deltagande är gratis och barnen är med och bestämmer aktiviteterna.

– Det är väldigt glädjande att dessa prispengar hamnar i Djurgården Skol IF. Det görs mycket rätt i föreningen just nu och den här utmärkelsen kan ses som ett litet bevis för detta. Att pengarna skänks till skolidrotten betyder att vi kan fortsätta utveckla vårt arbete med att sätta Stockholms barn i rörelse och därmed stärka vår förening för nästkommande generationer, säger Staffan Holmberg, verksamhetsansvarig i Djurgårdens Skolidrottsförening.

Fakta Månadens spelare/tränare:
Månadens spelare och Månadens tränare i Allsvenskan och Superettan utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till den spelare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Varje vinnare får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang klubben.

Månadens spelare och Månadens tränare utses sex gånger per liga under 2022. I juryn sitter samtliga 16 lagkaptener eller huvudtränare, beroende på pris, samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan eller Superettan spelas.

Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna. En totalsumma räknas sedan samman, där media, tränare och lagkaptener står för två tredjedelar, supportrarnas röster står för en tredjedel, och en vinnare utses.

Allsvenska juryn: De 16 lagens tränare eller lagkaptenerIrma Helin Zibanejad (discovery+), Jens Fjällström(discovery+), Petra Svensson (discovery+), Alexander Axén (discovery+), Daniel Kristoffersson (Sportbladet), Per Bohman (Sportbladet), Petra Thorén (Sportbladet), Anel Avdic (Sportexpressen), Therese Strömberg(Sportexpressen), Noa Bachner (Sportexpressen), Daniel Nannskog (SVT Sport), Olof Lundh (TV4), Martin Petersson (Fotbollskanalen), Richard Henriksson (Radiosporten), Johan Esk (DN), Patrick Ekwall(FotbollDirekt), Henrik Hultqvist (Värnamo Nyheter), Henrik Skiöld (TT), Oskar Pålsson (Borås Tidning), Lasse Hansson (Barometern), Christer Gustafsson (Norrköpings Tidningar), Max Wiman (Sydsvenskan), Aldijana Talic (Svenska Fans), Daniel Meisels (UNT), Karl Andersson (Hallands-Nyheter), Robert Laul (GP), Markus Wulcan (GT), Lukas Sahlin (Sundsvalls Tidning), Eric Persson (Helsingborgs Dagblad), Jerry Nilsson (Blekinge Läns Tidning), Anders Bengtsson (Fotbollsmagasinet Offside), Fredrik Narvelid (Karlskoga Tidning), Marcus Birro (Studio Allsvenskan), Oskar Månsson (Fotboll Sthlm), Svante Samuelsson (Svensk Elitfotboll), Viktor Tjernström (Unibet).

Alla vinnare 2022:
Allsvenskan: Månadens spelare:
April: Williot Swedberg, Hammarby
Maj: Alexander Jeremejeff, BK Häcken
Juli: Alexander Jeremejeff, BK Häcken

Månadens tränare:
April: Marti Cifuentes, Hammarby
Maj: Per-Mathias Högmo, BK Häcken
Juli: Thomas Lagerlöf och Kim Bergstrand, Djurgården