Wikheim segerorganisatör för Djurgården

Gustav Wikheim bidrog med två mål och en assist när Djurgården hemmabesegrade Kalmar FF under söndagen.

Djurgården – Kalmar FF: 3–2
Djurgården tar sig upp i serietopp efter tre friska poäng mot Kalmar FF under söndagen. Gustav Wikheim visade vägen genom att sätta både 1–0 och 2–0 efter starka djupledslöpningar och avslut i straffområdet. Sedan spelade han fram Joel Asoro till 3–0 innan KFF vaknade i den andra halvleleken. Filip Sachpekidisreducerade till 3–1 med ett direktavslut vid främre stolpen, och Isak Bjekebo gav gästerna rejäl känning med sitt 3–2-mål i den 89:e minuten. Djurgården höll dock undan och kniper tre tunga poäng idag.

Malmö FF – GIF Sundsvall: 3–1
Isaac Kiese Thelin blev även han tvåmålsskytt när Malmö FF vann klart mot GIF Sundsvall på hemmaplan. Veljko Birmancevic gav MFF ledningen med ett distinkt högeravslut i den 39:e minuten, och innan domaren blåste för halvtid hann Kiese Thelin sätta både 2–0 och 3–0 med säkra avslut efter smart rörelse i straffområdet. Saku YUlätupa reducerade med en egen prestation för Giffarna i den andra halvleken, men närmare än så kom inte gästerna idag.

AIK – IFK Värnamo: 2–2
Dagens tredje tvåmålsskytt hittar vi på Friends Arena där Marcus Antonssons fina form fortsätter för IFK Värnamo. Borta mot AIK kom säsongens tionde och elfte mål i Allsvenskan. Båda gångerna innebar det ledning för nykomlingen, men lika många gånger kvitterade AIK: 1–1 sköt Yasin Ayari in från distans och 2–2 nickskarvade Mikael Lustig in efter Erik Rings precisa inlägg med högerfoten.

Degerfors IF – Varbergs BoIS: 1–1
Robin Simovic var iskall från straffpunkten då han lurade Alfie Whiteman åt ena hållet och lugnt rullade in 1–0 för Varbergs BoIS lågt till vänster i målet. Whiteman skulle dock få visa sig på styva linan senare i matchen då han han slängde sig, sträckte ut och grävde bort en nick som såg ut att vara på väg över mållinjen. Innan dess hade Degerfors kvitterat genom Diego Campos, som mötte Gustav Granaths högerinlägg med en kontrollerad volleyträff i den 75:e minuten.

IF Elfsborg – IFK Norrköping: 1–1
Både Elfsborg och IFK Norrköping kämpar om friska trepoängare på den nedre halvan av tabellen, men båda lagen får nöja sig med en pinne var efter söndagens möte på Borås Arena. Michael Baidoo gav hemmalaget ledningen efter drygt en halvtimme, och efter ytterligare 30 minuters spel kom Pekingskvitteringsmål från Arnor Sigurdsson som placerade in 1–1 efter ett långt inkast.