Nyheter

Chevron
Yasin återvänder till Häcken

Yasin återvänder till Häcken

BK Häcken värvar Ahmed Yasin, som därmed är klar för sin andra sejour i klubben.
– Vi är självklart glada över att ha Yasin tillbaka hos oss, säger sportchefen Sonny Karlsson.

Ahmed Yasin gjorde succé på lån i BK Häcken hösten 2017 då han med sju mål på 14 matcher hjälpte laget till en fjärdeplats i Allsvenskan. Väl tillbaka i AIK hade han inte samma framgång på planen, och lämnade för Al-Khor Sports Club i Qatar förra sommaren.

Sejouren i Qatar avslutades i december, och nu har den 27-årige yttern skrivit på ett treårsavtal med Häcken.

– Jag är såklart glad över att vara här, jag har bara fina minnen från min tid i BK Häcken och jag hade en bra tid här senast, som jag hoppas kunna upprepa, säger Yasin till klubbens webbsida.

– Vi har ett bra lag och vi kan slåss där uppe, det är där vi ska vara. Vi ska sikta uppåt och det kommer bli bra, säger Ahmed Yasin.

Yasin kom nyss hem efter att ha spelat Asiatiska Mästerskapet med Irak, något som enligt sportchefen Sonny Karlsson gjorde att affären drog ut lite på tiden. Men nu är Yasin redo att resa med övriga laget till försäsongslägret i Sydafrika.

– Vi är självklart glada över att ha Yasin tillbaka hos oss. Han visade senast han var här att han är en riktigt bra fotbollsspelare, som man dessutom kan använda på flera offensiva positioner, säger Karlsson om det välbekanta nyförvärvet.

Foto: bildbyran