Nyheter

Chevron
Zuta tillbaka i BK Häcken

Zuta tillbaka i BK Häcken

Försvarsspelaren Leonard Zuta är tillbaka i BK Häcken efter fem år utomlands. Han har skrivit på ett tills vidare-kontrakt med klubben.

Leonard Zuta är fotbollsutbildad i Häcken och tillhörde klubbens A-trupp mellan 2012 och 2015. Efter det blev han proffs utomlands och har spelat i kroatiska Rijeka och turkiska Konyaspor. Nu har han tränat med BK Häcken sedan i mars och har alltså skrivit på ett kontrakt.

– Jag är glad att vara tillbaka i BK Häcken, den klubb som fostrade mig från en juniorspelare till A-lagspelare och som därigenom gav mig möjligheten till ett utlandsäventyr. Mitt signum har alltid varit att agera så professionellt som möjligt och alltid ge allt på varje träning och match för den klubb jag representerar. Jag hoppas kunna bidra på bästa möjliga sätt, säger Zuta till klubbens hemsida.

27-åringen har gjort 17 landskamper för Nordmakedonien och är spelklar med detsamma. Sonny Karlsson, sportchef i BK Häcken, är nöjd med att parterna kommit överens.

– Vi är väldigt glada över att ha hittat en lösning där vi får hem Leo. Det är en bra spelare med meriter på bra europeisk nivå och det är dessutom ”vår” spelare, en BK Häcken-spelare. Det betyder mycket för klubben att kunna presentera en sådan återvändare, säger  Karlsson till bkhacken.se.

FOTO: Bildbyrån