1-1 tog Malmö till nästa CL-kvalrunda

Malmö FF avancerar till nästa kvalrunda i Champions League efter att ha slagit ut rumänska CFR Cluj med sammalagt 2-1 efter kvällens 1-1-match på Stadion.

Malmö FF hade ett bra resultat att gå på från första mötet med CFR Cluj inför onsdagens returmöte mellan lagen i Champions League-kvalet. MFF vann med 1-0 i Rumänien, och efter 1-1 på Stadion ikväll är de regerande svenska mästarna klara för den tredje kvalrundan.

Det hela skedde dock inte utan dramatik. George Tucudean testade Johan Dahlin i Malmö-målet från distans tidigt i matchen, den gången räddade Dahlin till hörna.

Han kunde dock bara se på när Cluj tog ledningen i den 36:e minuten. En lång frispark nickades tillbaka in mot mitten, och där dök Damjan Djokovic upp med en akrobatisk cykelspark som tog i den bortre stolpen innan bollen gick in i mål fram till 1-0 för gästerna.

Malmö kom ut som ett nytt lag i den andra halvleken och fick även in det viktiga kvitteringsmålet. Arnor Ingvi Traustason matchade konst-aspekten i Djokovics 1-0-mål genom att finta bort sin motståndare och trycka upp 1-1 i vänstra krysset från distans i minut 55.

När Cluj sedan fick rutinerade Juan Culio utvisad efter att han fått sitt andra gula kort i den 77:e minuten kunde Malmö kontrollera resten av matchen. Dahlin fick knappt något mer att göra och även om matchen slutade oavgjort var det Malmö som tog hem totalsegern.

Nu väntar Vidi FC i den tredje kvalrundan. Malmö inleder dubbelmötet med de ungerska mästarna på hemmaplan.